dijous, 31 de desembre del 2009

Tidiane

En Tidiane Balde és un perruquer de Vélingara, està casat i té dos fills, en Mohamadou i l'Ibrahima. Quan tenia tres anys una injecció mal feta li va paralitzar les cames, la família va recórrer a tots els mitjans al seu abast: doctors, curanderos, metges xinesos, marabús... però res.


Això va fer que passés una infància difícil, per desplaçar-se s'havia d'arrossegar per terra i no anava a l'escola. Sempre seguia els seus germans petits fins a l'escola i es quedava a fora a esperar que pleguessin. Un dia, un professor va sortir de l'aula i el va veure a terra, va cridar que se n'anés -pensava que era un d'aquells nens desescolaritzats que anava a molestar-, quan va veure la realitat va acostar-se i va parlar amb ell. En Tidiane li va explicar que li agradaria anar a l'escola com tots els nens, el professor va anar a parlar amb els seus pares i avi i va arreglar tot perquè el nen pogués anar a l'escola també va aconseguir una cadira de rodes, tenia tretze anys.

Al cap de cinc anys hi va haver un daltabaix que va fer que la seva família se separés i va haver de deixar d'estudiar. Davant la nova situació en Tidiane tenia clar que ell no volia parar la mà -com la majoria de discapacitats físics del Senegal- i va decidir començar a pentinar, de manera autodidacta i a poc a poc va aconseguir tenir clients i el seu propi taller. Això li va permetre comprar un terreny i construir diferents habitacions, casar-se i mantenir la seva pròpia família.

En Tidiane és un exemple de superació personal. Així, en un país on sembla que l'única esperança es l'emigració, on joves amb iniciativa no tenen l'oportunitat de realitzar les seves idees i altres simplement creuen els braços veient passar el temps, demostra que qui es proposa una cosa amb força pot arribar a aconseguir-la.


[continuarem]





1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona la història. Genial